четвъртък, 17 януари 2013 г.

За изборите, които правим

Днес бих искала да ви споделя размислите на една много интересна и вдъхновяваща за мен жена - Сура.
Сура е американка с азиатски произход, която интегрира йога, медитация и енергийно лечения в своята практика на коуч.
През 2004 г. Сура се отказва от работата си на Уол Стрийт, следвайки мечтата си да обикаля света. Тя пътува през Индия, Тайланд и централна Америка, където активно изучава йога, медитация и изкуството на лечението. След завръщането си в САЩ през 2007, става сертифициран коуч по лидерство към Уневирситета Джорджтаун.
Сура описва коучинг процеса, който прави като вслушване в "шепота на душата".
Предлагам ви размислите на Сура за изборите, които правим и как всъщност избираме.
Линк към оригиналния материал можете да намерите по-долу.




Когато преминаваме през големи промени, често ни се налага да правим избори за живота си.
И първото нещо, което искам да кажа е, че няма грешни избори. Мисля, че се поставяме под твърде силно напрежение, когато си мислим, че ако изберем "грешното" нещо, това ще ни коства живота или кариерата. Именно тази мисъл ни ограничава - идеята, че имаме ограничени възможности.
А реално, когато сме изправени пред промяна, пред нас се отваря изобилие от възможности.
Когато се освободим се от това напрежение, което сами си създаваме, от мисленето, че може да вземем грешно или вярно решение, това ни позволява да преминем през промяната с лекота, като се включим в естествения поток.
Хората често питат: как знаеш кога те води интуицията и кога страхът?
Бих искала да ви споделя три неща, които ще ви помогнат да избирате.

Първото е, направете това, което усещате като естествено. То носи усещане за лекота, усещане, че сте част от естественото движение на нещата, без да се налага да мислите твърде за него. Егото обича контрола, трябва да знае и да изглежда добре в очите на другите. Ако се уловите, че вземате решение на базата на това да насилите и изманипулирате всичко да се случват по вашия начин, че се опивате да накарате нещата да се случат, тогава със сигурност не следвате онова, което е естествено за вас.
Дори, когато ви се налага да направите голяма стъпка, която ви плаши, просто се настройте и запитайте - усещам ли това решение като естествено за себе си?

Второто нещо, което можете да направите е да бъдете напълно в настоящето, тук и сега, в този момент. Може както да знаете своята следваща стъпка, така и да не я знаете. Можете ли да се чувствате комфортно в "незнанието" каква е следващата ви стъпка? Когато преминавате през цялото незнание и несигурност, насоките идват естествено, нещата ще се развият така, че да ви доведат до вашите следващи стъпки.

Третото е свързано с вашите вътрешни усещания. Обърнете внимание дали изборите, които правите ви носят усещане за мир и спокойствие, да сте уверени и свързани със себе си?
Това, което избирате кара ли ви да се чувствате сякаш ви поникват криле? Това е вслушването във вашето вътрешно чувство.

Използвате ли някой от тези начини, когато избирате?


Няма коментари:

Публикуване на коментар