вторник, 28 януари 2014 г.

8 дневна програма за щастие - Ден 1

Дефинирай истинското щастие
Преди време попаднах на книгата на Робът Холдън "Бъди щастлив". И много ме вдъхнови. Може би защото темата за щастието е една от най-важните за мен и основната ми цел като човек е да създам и изживея истински щастлив и пълноценен живот.
Робърт Холдън разработва 8 седмична програма за щастие, в която се включват хора от цял свят. Наскоро разработва и съкратена версия, 8 дневна програма за щастие, която ще ви представя в 8 поредни публикации. 

Приятно четене и бъдете щастливи! :) 

Ден 1 - дефинирайте истинското щастие 


Каква е дефиницията ви за щастлив живот? Живеете ли според нея? Включвате ли се в своята дефиниция? 

Помислете внимателно, тъй като вашата дефиниция за щастието ще повлияе върху всяко следващо решение в живота ви. Например ако приемате, че щастието е нещо извън вас, ще превърнете щастието си в търсене, преследване, посока. Ако обаче знаете, че щастието е вътре във вас, щастието ще се превърне в компас, гид, който да ви помогне да създадете наистина удоволетворяващ живот. 

Упражнение "Бъди щастлив": 


Има огромна разлика между това да търсим щастието и да следваме собствената си радост.  
Вашата първа задача е да помислите върху въпроса "Кога се чувствам най-щастлив?". Идентифицирайте какво ви вдъхновява, какво ви зарежда и подклажда пламъците на радостта ви. Когато сте наясно с това, ще ви е много по-лесно да сте честни към себе си, да сте верни на себе си и да правите по-добри избори, да имате куража да кажете голямо "Да" на всичко, което наистина има значение в живота ви. 

Кажете Да на радостта още днес!  


За повече информация по темата може да прегледате 8 дневната програма за щастие на Опра Уинфри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар