вторник, 4 февруари 2014 г.

8 дневна програма за щастие - Ден 5

Свържете се със себе си, за да се чувствате добре


Ден 5: Да поставим себе си на първо място 


Ние сме заети хора. И животът ни може да е истинска лудница. Нещата, които "трябва" да свършим не намаляват. Ако не спрем поне за миг, без да усетим се отдалечаваме от себе си. Често си обещаваме, че ще се свържем със себе си отново скоро, но колко скоро е скоро?
 Когато не спираме за миг се губим във всекидневието, като накрая се превръщаме в корпоративна версия на себе си или се превръщаме в птица в клетка. 
Това, което ни спасява в тези ситуации е желанието ни да бъдем автентични, да бъдем себе си. Не можем да бъдем неавтентични и щастливи. Обвързването със щастието е ключът към това да бъдем автентични. 

Упражнение "Бъди щастлив": 


Няма как да пренебрегвате себе си и да се чувствате щастливи. 

Днешното упражнение е да си организирате среща със себе си.Дайте си поне 15 мин. за да се свържете със себе си, да разберете какво наистина се случва с вас и да поставите себе си а първо място. Това не е егоистично, това е жизнено важно за всеки от нас.

Свържете се с умението да се чувствате добре.
Попитайте себе си "Какви са моите нужди точно в този момент?", "Какво е посланието, което ми дава тялото?" "Как се чувства сърцето ми в момента?" и "Какво ми казва моята вътрешна мъдрост?" Може би е време да потърсите помощ? 
Животът става по-добър, когато се отнасяме със себе си по-добре.


За повече информация по темата може да прегледате 8 дневната програма за щастие на Опра Уинфри. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар